Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Коледа в Централна Европа - Будапеща - Виена - Прага

София – Будапеща – Виена – Прага – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияБудапеща
~760 km

Отпътуване от София в 18.30 ч. от площад „Александър Невски“, в 19.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща.

2
Будапеща

Пристигане в Будапеща сутринта. С богатата си, но често горчива история, невероятната архитектура и културно наследство, градът напълно заслужава прозвището си „Париж на Източна Европа“, съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване. Свободно време за самостоятелна разходка по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

3
БудапещаВиена
~250 km

Закуска. 8.00 ч. отпътуване за Виена – всепризнатата столица на музиката и изкуствата. Пристигане във Виена около обяд. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кертнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Настаняване в района на Виена вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторанта на хотела по предварително изготвено меню. Нощувка.

4
ВиенаПрага
~295 km

ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Свободно време за разходка или за посещение на Музея за история на изкуствата, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес. Отпътуване за Прага в 12 часа. Настаняване. Вечерна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

5
ПрагаСофия
~1260 km

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент; грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Св. Николай“; Карловият мост; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция.  Свободно време. Туристическа програма по желание: 1. Разходка с корабче по р. Вълтава или 2. Посещение на пивоварната „U Fleku“, построена през 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Отпътуване за България в 19.00 ч.

6
София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Ал. Невски“  следобед.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+115 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Ползване на двойна седалка от един турист
230 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час)
22 лв.
Разходка с корабче по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско при минимум 20 туристи
30 лв.
Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" с включена входна такса и ползване на слушалки, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!)
от 18 г.
45 лв.
от 3 г. до 17 г.
30 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
Посещение на пивоварната U Fleku, при минимум 15 туристи
24 лв.
Вечеря на 24.12.2017 г. в ресторанта на хотела във Виена, при минимум 20 туристи (в цената не са включени напитки)
42 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
0 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
15 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
30 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Виена
1 нощувка със закуска в хотел *** в Прага
Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща
Панорамна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-екскурзовод от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходка с корабче по р. Дунав
Посещение на двореца "Шонбрун"
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (180 CZK), Музея на Сметана (50 CZK) в Прага
Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), Природонаучния музей (10 EUR)
Градски транспорт: Будапеща (350 HUF - еднопосочен билет), Прага (32 CZK - еднопосочен билет)
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR)
Посещение на пивоварната "U Fleku" в Прага
Вечеря на 24.12. в ресторанта на хотела във Виена
Напитки по време на вечерите
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Музеите и магазините в Будапеща са затворени на 24.12. следобяд.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Унгария, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Унгария, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Чешка република »