Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, ОСТРОВ СИЦИЛИЯ `2015 - ХОТЕЛ GALATEA SEA PALACE 4*

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

София – Катания – Ачиреале – Палермо – Монреале – Модика – Рагуза – Етна – Алкантара – Таормина – Савока – Сиракуза – Ното – Катания – София

Почивка със самолет
8 дни

Местоположение
Само на няколко километра от центъра на Катания, Galatea Sea Palace 4* е раположен в подножието на планината Етна и на красивата Ривиера на циклопите в Ачитреца, директно на брега на морето и точно пред легендарните скали на остров Лакеа.

Хотелът
Galatea Sea Palace 4* е хотел, предлагащ зелена градина, външен басейн, на брега на морето и с лесен достъп до морските води. Плажът е разположен на скала над морето. Пясъчен плаж няма, но има платформа, от която по стълбички се влиза директно в морето. Плажни кърпи се ползват срещу такса от 5 евро за седмица. Смяна на кърпата се заплаща на място 3 евро..
Басейнът е голям и открит, подходящ е както за възрастни, така и за деца и оборудван с чадъри и шезлонги, както и с лесен достъп до морето. Сред множеството екстри на хотела са:

  • Wi-Fi в общите части - безплатно
  • Пране
  • Гладене
  • Асансьор
  • Обслужване по стаите
  • Климатик в общите части
  • Външен бар
  • Вътрешен бар

Стаите
Хотел Galatea Sea Palace 4* има 126 стаи, студиа, апартаменти. Стаите, в които се настаняват гостите от България са два вида на еднакви цени – реновирани или частично реновирани. Реновираните стаи могат да бъдат с гледка към басейн, гледка към пътя или гледка към парка. Реновирани стаи с гледка към морето са срещу доплащане. Частично реновираните стаи са с фронтална гледка към морето. Всички стаи имат:

  • Баня с душ
  • Сешоар
  • Директен телефон
  • Мини-бар
  • Сейф
  • Сателитна телевизия
  • Климатик
  • Балкон или тераса
  • Кухненски бокс


Ресторант
Ресторантът Galatea terrace е с панорамна гледка към морския бряг на циклопите и предлага на своите гости възможността да се насладят богата и разнообразна храна от типични сицилиански и средиземноморски специалитети.
Гостите на хотел Galatea sea Palace 4* с предплатени закуска, обяд, вечеря ползват само вътрешната зала на ресторанта. Терасата се ползва от клиенти поръчващи от менюто срещу допълнително заплащане.

Басейн
Разположен в голямата зелена градина към хотела. Басейнът е голям и открит, подходящ е както за възрастни, така и за деца и оборудван с чадъри и шезлонги, както и с лесен достъп до морето.

Спорт и забавления
Отлично подготвения аниматорски екип Bagaglino Smile & Sun ще предложи множество забавления и игри на малки и големи. Можете да се радвате или да участвате в различни видове спорт и въстановителни занимания в следобедните и вечерните часове за периода 31.05 – 13.09.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Указаните цени са на човек за съответното настаняване.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияКатания

Отпътуване за Сицилия с директен чартърен полет в 15:10. Кацане на летището в Катания в 16:05. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

2
Ачиреале

Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание, при предварителна заявка: Полудневна екскурзия до Ачиреале.


Ачиреале е част от ривиерата на циклопите. Екскурзията включва разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале. Бароковата архитектура е оставила следа в сградата на Общината, в базиликата Свети Себастиян. Катедралата, построена между 1500 и 1600 г., е един красив пример за бароково изкуство, където в параклиса на Света Венера е съхранена сребърна статуя на светицата покровителка на града. Църквата Свети Доминик почти напълно е разрушена от земетресението от 1693, но възстановен през XVII в. Фасадата е отчасти от XVIII в., с две камбанарии и различни статуи и релефи. Съхранява множество творби на Алесандро Васта. В Ачиреале се намира и историческият театър на куклите "Пупи", традиционен народен куклен театър, известен като опера де пупи "opera dei pupi", интерпретира легенди за Карл Велики и неговите рицари. "Пупите" обикновено пренасят на сцената епичната "Песен на Роланд". Богато декорирани и изящно гравирани, марионетките имат дървена основа, облечена в броня. Всяка кукла представя конкретен Паладин, отличаващ се с уникална броня и наметало. Не пропускайте да опитате от прекрасното ароматно сицилианско кафе, придружено с едно каноло – най-популярният сицилиански десерт по света.

3
ПалермоМонреале

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия Пиаца Армерина и Калтаджироне


Oтпътуване към Калтаджироне – град, разположен в богат на глина район, известен с майсторското грънчарско изкуство. Много примери за този занаят могат да бъдат открити, докато се разхождате из града и се възхищавате на теракотената декорация на терасата „дей Вентимиля“, вратите на църквата „Св. Франческо”, фасадата на църквата „Св. Петър”, както и на портата и естрадата в градските градини. Най-величественият пример обаче е знаменитото стълбище на църквата „Санта Мария дел Монте”, което се състои от 142 стъпала, покрити с шарени керамични плочки. Свободното време в Калтаджироне. Отпътуване към Пиаца Армерина Разглеждане на римската вила Дел Казале, известна с уникалните си цветни римски мозайки от 3 век.


Римската Вила дел Казале е разположена на 5 км от Пиаца Армерина. В нея са запазени седем цветни римски мозайки от импреския период на Рим - безценно съкровище, което през 12 век е затрупано от свлачище. Римската вила е един малък Помпей под калта. Не се знае със сигурност чия е вилата, но най-убедителното предположение е, че сградата е била ловна хижа на император Макскимиан Херкулий. Построена е в края на 3 в. сл. Хр. Предназначението и на ловна хижа се потвърждава от ловните сцени по мозайките. Най-ценната от тях е мозайката с дължина 66 м, „Големият лов” – африканска ловна сцена, която като на анимационно филмче разказва как, къде и от кого са ловени животните доставяни по римските арени. В тази много добре запазена римска вила, могат да се видят детайли от живота на римляните през онази епоха – за лова, спорта, модата, езическите ритуали и вярвания. Запазени са отчасти две тоалетни и термалният комплекс.


Целодневна екскурзия Палермо и Монреале - Към момента не се провежда поради пропаднал мост на магистралата между Катания и Палермо!

4
МодикаРагуза

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание, при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Модика и Рагуза.


Отпътуване след закуска към град Рагуза – един от най-красивите градове на остров Сицилия, известен с уникалната си архитектура и местоположение. Рагуза е разположена на исторически хълм между две долини. Разглеждане на централната част и свободно време.


Отпътуване за Модика – исторически град, основан през 1360 г. преди новата ера. Разглеждане на долния и горния град. Свободно време за снимки и шопинг. Препоръчват се удобни обувки.

5
ЕтнаАлкантара

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание, при предварителна заявка и при подходящи метеорологични условия: Целодневна екскурзия до Етна и Катания.


Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м.Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.  По желание може да се стигне до "Кулата на Философа" в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия; заплаща се на място допълнително – 60 евро/36 евро (4 – 12г)). Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки. Има възможност за наем на място на якета за изкачването до 2900 м/Кулата на философа/ срещу 3 евро.


Около обяд отпътуване към красивия бароков град Катания. Обзорна обиколка на града с автобус и свободно време за самостоятелно разглеждане: Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улица на града и др. По време на обзорната обиколка ще видите централната улица Виа Етнеа, която свързва центъра на града с Етна. По нея са разположени градският парк Белини, римският амфитеатър от 2 в. сл. хр., Университетът на Катания, главният площад „Дуомо” с прекрасната Катедрала построена през 11 в. от Норманите и посветена на Света Агата – закрилницата на града. Красивата млада девойка Агата е убита по времето на император Деций, защото не се отказала от Христос. Пред катедралата "Св. Агата" се намира "Фонтанът на слона" - символ на града. В града има красиви старинни дворци като дворецът Бискари (Biscari). Градският музей показва панорама на историята на Катания. Той се намира в крепостта Кастело Урсино (Castello Ursino), построена през тринадесети век. Това е единствената средновековна сграда, оцеляла след земетресението през 1693 година. Особено живописен е най-старият пазар на Катания, част от който е и рибният пазар - има всичко  раци,октоподи, разни видове миди, калмари, та до огромната риба-меч. Приготвят я и на място.

6
ТаорминаСавока

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание, при предварителна заявка и при подходящи метеорологични условия: Целодневна екскурзия до Савока и Таормина.


Отпътуване рано сутринта за Савока, старомоден, харизматичен и недокоснат от цивилизацията. Савока е място, вдъхновило Франсис Форд Копола за създаването на част от киношедьовъра "Кръстникът". Разходка в скромното, земеделско и недокоснато от модерния свят градче, където ще видите църквата "Свети Михайл", както и главната църква на града посветена на Възнесение на Света Дева Мария. Можете да опитате оригинална гранита от лимон в легендарния бар Вители, където Майкъл Корлеоне моли бащата на своята ненагледна Аполония за ръката й. Чувство на емоция ви завладява и в местната църква Санта Лучия, където се венчават Майкъл и Аполония. В свободното време имате възможност да посетите и Катакомбите в Манастира на Капуцините.


По обяд се отправяме към приказно красивата Таормина. Автобусът ви оставя на паркинг в подножието на града, откъдето придвижването до централната улица става с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от ІІІ в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския Одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад "IX Април", където се намира и известният "Вундербар" – любимо място на Лиз Тейлър, площад "Дуомо", любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът "Четирите фонтана" с кентавъра, който е символ на града.

7
СиракузаНото

Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание, при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното.


Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великият гръцки град и най-красивият от всички". Това е и родното място на Архимед. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от VI в. пр. Xр., площад Архимед, площадът "Ил Дуомо" с прекрасната катедрала и църквата "Света Лучия", където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо "Погребението на Света Лучия". Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея "Белломо" или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от XIII в.


В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни, на която са разположени църквите с прилежащите към тях бивши сгради на манастири, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон. Препоръчителни са удобни обувки!

8
КатанияСофия

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет в 11:30. Пристигане на летище София в 14:20.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Горивна такса (доплаща се задължително) - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на заминаване
0 лв.
Целодневна екскурзия Етна и Катания на български език при минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза на български език при минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€60
от 2 г. до 11 г.
€30
Целодневна екскурзия до Савока и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€60
от 2 г. до 11 г.
€30
Целодневна екскурзия до Модика и Рагуза на български език при минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
Полудневна екскурзия до Ачиреале на български език при минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€30
от 2 г. до 11 г.
€15
Отстъпка при заявяване и заплащане на 3 или 4 допълнителни екскурзии: 10%
€0
Отстъпка при заявяване и заплащане на 5 или 6 допълнителни екскурзии: 15%
€0
Доплащане за реновирана стая с гледка море (цената е на стая за целия престой)
182 лв.
Пълноцветен пътеводител за Сицилия на български език на National Georgraphic (192 стр.)
17.90 лв.
ГАРАНТИРАН ТРАНСФЕР Пловдив – летище София – Пловдив. Отпътуване от Пловдив за София в 10.00 ч. от бензиностанция OMV до хотел „Санкт Петербург". Отпътуване от летище София за Пловдив в 15.00 ч.
36 лв.
Целодневна екскурзия Пиаца Армерина и Калтаджироне на български език при минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Катания - София, с директен чартърен полет
Летищни такси
7 нощувки, закуски, обяди, вечери с включено ¼ л вино и вода в хотел Galatea Sea Palace 4*
Happy Hour - от 16:00 до 18:00 и 21:00 - 22:00 - консумация на кафе, чай, наливни безалкохолни напитки
Трансфер летище - хотел - летище
Чадъри и шезлонги
Вечерна и дневна анимация - ежедневно от 31.05 до 13.09
Wi-Fi интернет в лобито на хотела
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
Представител на туроператора с български език за целия престой
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета
Туристическа такса - 3 евро - за целия престой; заплаща се на място
Допълнителни екскурзии
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Закуска - Гостите на Galatea Sea Palace 4* могат да започнат деня с пълноценна закуска, която включва хляб, малки сандвичи, 1 вид колбас (салам, мортадела, шунка) и 1 вид сирене (едамер, рикота, ементал), топъл бекон и наденички, бъркани и варени яйца, 2 вида зеленчуци.
Обяд - Клиентите, които са на екскурзия, отполучават от хотела студен пакет – сандвич, плод, вода. За клиентите, които обядват в хотела менюто е разнообразно всеки ден и винаги включва за предястие 3 вида паста, 4 вида зеленчуци или салати, избор от 2 вида основно ястие – едно с месо и едно с риба, 3 вида плодове за десерт.
Вечеря - Вечерята е с разнообразно меню всеки ден и винаги включва за предястие 1 вид супа, 3 вида паста или 2 вида паста и 1 вид ризото, 4 вида зеленчуци или салати, избор от 2 вида основно ястие – едно с месо и едно с риба, 2 вида плодове за десерт и 1 вид сладкиш.
Happy Hour - от 16:00 до 18:00 и 21:00 – 22:00 – консумация на кафе, чай, наливни безалкохолни напитки.
В цената на самолетния билет са включени 5 кг. ръчен багаж и 15 кг. чекиран багаж.
Анулации: до 60 дни преди датата на полета: без неустойка; от 60 до 30 дни: 100лв; от 30 до 22 дни: 300 лв; под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума
При посещение на катедрали и църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници.
За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
При анулиране на екскурзия под 24ч или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии
Резервации: Депозит - 300 лв. на турист, Доплащане - до 21 дни преди датата на отпътуване
Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 50 лв.
Още почивки в Италия »