Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Екскурзия Австралия и Нова Зеландия

София – Лондон – Хонконг – Мелбърн – Алис Спрингс – Улуру – Кернс – Куранда – Кернс – Големият Бариерен Риф – Кернс – Сидни – Сините планини – Сидни – Окланд – Роторуа – Куинстаун – Роторуа – Куинстаун – Милфорд Саунд – Куинстаун – Крайстчърч – Сидни – Сингапур – Лондон – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияЛондонХонконг
Отпътуване от летище София с полет на British Airways за Лондон в 14:15 ч. В 15:40ч. ч. кацане в Лондон и продължение за Хонг Конг в 18:40 ч.
2
Хонконг
Пристигане в Хонг Конг в 14:20 ч. Посрещане на летище и панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, района на Абърдийн и залива Репулс Бей, известен с будисткия си храм. Трансфер и настаняване в хотел Eaton 4* или подобен. Вечерта за желаещите възможност за круиз във Виктория Харбър и наблюдение на невероятния спектакъл "Звук и светлина" от борда на корабчето.
3
ХонконгМелбърн
След закуска свободно време за самостоятелно разглеждане на космополитния град – крайбрежната Алея на звездите в Коулун или разходка до остров Хонг Конг с ферибот STAR, прекосяващ Виктория Харбър. Трансфер до летище за полет в 18:55 ч. до Мелбърн.
4
Мелбърн
Пристигане на летище Мелбърн с полет в 07:10 ч. Трансфер до хотел Mercure Spring Street 3+* или подобен и настаняване веднага. Време за отдих и аклиматизация. Следобяд започва панорамна обиколка на града с разглеждане на Италианския квартал, Мемориалния храм, Ботаническата градина, Градините Фицрой, къщата на капитан Кук, Парламента, Кетедралата Сейнт Пол и други. Следва вечеря сред уникалната атмосфера на специален трамвай в колониален стил, движещ се из живописните улици на Мелбърн. Връщане в хотела. Нощувка.
5
Мелбърн
Закуска. Целодневна екскурзия по Големия Океански Път /Grand Ocean Road/ започваща от Гийлонг през Торкуей и Лорне до залива Аполо, където спираме за обяд. Денят продължава с посещение на Национален парк Отуей, скалната формация Дванадесетте апостола, Порт Кембъл и пролома Lorh Ard Gorge. Връщане в Мелбърн. Нощувка.
6
МелбърнАлис СпрингсУлуру
Закуска. Трансфер до летището за полет в 08:35 ч. до Алис Спрингс, разположен почти в средата на континента. Пристигане в пустинята в 09:55 ч. и продължение за Улуру /около 300 км/ - най-известната скала в Австралийската пустиня, загадъчна и всяваща и досега респект с мощното си енергийно излъчване. Територията на Аерс Рок или Улуру е свещена за местните аборигени и е особено въздействащо да се наблюдава смяната на цветовете на скалата при изгрев или залез слънце. Групата ще наблюдава залеза над Аерс Рок – истинско приключение и невероятно преживяване. Вечеря и нощувка в разположения в националния парк Ката Тюта хотел Dessert Gardens Hotel 4* или подобен.
7
Улуру
Разходка и наблюдение на изгрева над Улуру рано сутринта. Посещение на културния център на Ката Тюта, където ще се срещнете с местната култура, история, традиции и съвременен живот на аборигените. Връщане в хотела за закуска. След обяд обиколка на Улуру и скалната формация Ката Тюта /около 40 км западно от Улуру/, която на езика на аборигените означава "Гигантска глава". Вечеря и нощувка.
8
УлуруКернс
Закуска в хотела. Преди обед по желание полет с хеликоптер над Улуру. Трансфер до летището в Аерс Рок за полет в 14:25 ч. за Кернс. Пристигане на североизточното крайбрежие на Австралия в 17:40 ч., трансфер до до хотел Bay Village 3* или подобен.
Оттук започват морските пътешествия до Големия Бариерен Риф - уникална коралова формация, простираща се на 2 900 кв. км и включваща над 2 500 отделни рифове. Нощувка.
9
КернсКурандаКернс
Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда с автобус и панорамен влак, разглеждане на джунглата и селището на местните аборигени. Пешеходна разкохда с включено посещение на резервата за пеперуди, градината на коалите, парка за диви животни, градината за тропически плодове и наблюдаване на спектакъл с традиционни аборигенски танци. Включен обяд и връщане в Кернс с кабинковия лифт Skyrail. Нощувка.
10
КернсГолемият Бариерен РифКернс
Закуска. Целодневна екскурзия до Големия Бариерен Риф с катамаран включваща обяд на борда. Плуване, гмуркане с шнорхел/включено/ или водолазен костюм /допълнително се заплаща/ и разглеждане на невероятния морски свят – цветни корали и екзотични ята тропически риби, морски звезди и костенурки. Връщане в Кернс и нощувка.
11
КернсСидни
Закуска. Трансфер до летището за полет в 06:20 ч. до Сидни, столицата на щата Нов Южен Уелс, разположен в един от най-красивите заливи в света. Кацане в 10:20 ч. Посрещане и трансфер до хотел Vibe 4* или подобен. Следобед панорамна обиколка на най-красивия град на Австралия - от Мисис Маккари Чеър до Южните брегове и модерните квартали на Дарлинг Харбър, най-старата част на Сидни наречена Рокс, "родното място на града", моста Харбър. Пътувайки през търговския център на Сидней, ще видите Чайна Таун и Кингс Крос, сцена на нощния живот в Сидней, забележителния Бонди Бийч. Нощувка.
12
Сидни
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града – възможност за посещение на Аквариума, световноизвестната Опера, разходка из пристанищния залив на Сидни.
Вечерта круиз с включена вечеря в залива на Сидни. Нощувка.
13
СидниСините планиниСидни
Закуска. По желание целодневна екскурзия до природния парк Катуумба, защитен от ЮНЕСКО, известен с уникалните си "Сини планини", живописни проломи и пещери, както и с най-стръмната железница в света - Scenic Railway. Посещава се парка за диви животни Федърдейл, където ще се срещнете с коали, кенгура и други интересни представители от живописния животински свят в парка. Връщане обратно в Сидни.
14
СидниОкландРоторуа
Закуска. Трансфер до летището за полет в 06:55 ч. за Окланд. Кацане в най-големия град на Нова Зеландия в 12:00 ч. Директен трансфер до Роторуа, прочут със своите гейзери, езера с бълбукаща кал както и с културата на маорите. Настаняване в хотел в хотел Ibis Rotorua 3* или подобен.
Вечерта посещение на маорско селище с включени вечеря и традиционна шоу програма. Връщане в хотела и нощувка.
15
Роторуа
Закуска. Започва туристическата обиколка на Роторуа, включваща посещение на термалния резерват Вай О Тапу и природния резерват Рейнбоу Спрингс, където ще имате възможност да видите националния символ на Нова Зеландия – птицата киви. Следва посещение на Музея на Роторуа и разглеждане на Губернаторските градини. Обяд и възможност за полет с хеликоптер.
16
КуинстаунРоторуа
Закуска. Трансфер до летището за полет до Куинстаун. Кацане и панорамна обиколка на Куинстаун, разположен на брега на езерото Уакатипу, заобиколен от планини и реки, един от най-красивите градове на Нова Зеландия. Настаняване в хотел Novotel Queenstown Lakeside 4* или подобен. Вечерта круиз по езерото Уакатипу с включена вечеря. Връщане в хотела и нощувка.
17
КуинстаунМилфорд СаундКуинстаун
Закуска. По желание целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд, красива симбиоза от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения, водопади и поляни, може би най-живописното място в Нова Зеландия. Включен е круиз, който ще Ви позволи да се докоснете до една от най-девствените природи на нашата планета. Връщане в Куинстаун и нощувка.
18
КуинстаунКрайстчърч
Закуска. Отпътуване за Крайстчърч с кратка спирка в старинното градче Ароутаун. По пътя се минава през езерото Текапо, след това през прохода Линдис и Националния парк Кук. Настаняване в хотел Ashley Hotel Christchurch 3* или подобен. Нощувка.
19
КрайстчърчСидниСингапур
Закуска. Преди обед панорамна обиколка на Крайстчърч най-големият град на Южния остров, познат и като "Градът на градините". Разглеждат се Катедралата, площад Виктория, пристанището Литлтън, Порт Хилс, Ботаническите градини и парка Хагли.
Трансфер до летището за полет до Сидни в 14:30 ч. Кацане в Сидни в 15:55 ч. Продължение за Сингапур с полет в 17:30 ч. Пристигане в Сингапур в 22:25 ч. Посрещане и трансфер до хотел Copthorne King’s Hotel 4*, или подобен.Нощувка.
20
Сингапур
Закуска. Панорамна обиколка на града – небостъргачите и сградата на Парламента, Китайския квартал и квартала "Малка Индия". По желание посещение на остров Сентоса с кабинков лифт, разглеждане на основните атракции и посещение на един от най-интересните океанариуми в света. Наблюдение на красивото светлинно шоу на фонтаните Посещение на Ботаническата градина с най-голямата в света колекция от орхидеи. Вечерта, възможност за посещение на нощния зоопарк. Връщане в хотела и нощувка.
21
СингапурЛондон
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане в Сингапур. Трансфер до летището за полет до Лондон в 23:20 ч.
22
ЛондонСофия
Кацане на летище в Лондон в 05:25 ч. и продължение за София с полет в 08:25 ч. Пристигане в София в 13:30 ч. Край на програмата.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€1110
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Вечерен круиз във Виктория Харбър в Хонг Конг и наблюдение на невероятния спектакъл "Звук и светлина" от борда на корабчето ( при минимум 10 туристи - 30 EUR)
€30
Полудневна екскурзия до остров Сентоса в Сингапур (при минимум 10 туристи - 45EUR)
€45
Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд (при минимум 10 туристи - 155 EUR)
€155
Целодневна екскурзия до природния парк Катуумба известен с уникалните си "Сини планини" в Сидни (при минимум 10 туристи - 80 EUR)
€80
Единична стая
€1110
Летищни такси (подлежат на препотвърждение)
€480
ОТСТЪПКИ
Цена на човек при група от 20 - 24 туристи
€5599
Отстъпка на човек при група от минимум 4 туристи
€100
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети София-Лондон-Хонг Конг, Хонг Конг-Мелбърн, Мелбърн-Алис Спрингс, Аерс Рок-Кернс, Кернс-Сидни, Сидни-Окланд, Крайстчърч-Сидни, Сидни-Сингапур, Сингапур-Лондон-София с British Airways и Qantas
Самолетен билет Роторуа-Куйнстаун с Air New Zeeland
1 нощувка със закуска в хотел Eaton 4*+ или подобен в Хонг Конг
2 нощувки със закуски в хотел Mercure Spring Street 3*+ или подобен в Мелбърн
2 нощувки със закуски в хотел Dessert Gardens Hotel 4* или подобен в Улуру
3 нощувки със закуска в хотел Bay Village 3* или подобен в Кернс
3 нощувки със закуски в хотел Vibe Hotel 4* или подобен в Сидни
2 нощувки със закуски в хотел Ibis Rotorua 3* или подобен в Роторуа
2 нощувки със закуска в хотел Novotel Queenstown Novotel 4* или подобен в Куинстаун
1 нощувка със закуска в хотел Ashley Hotel Christchurch 3* или подобен в Крайстчърч
2 нощувки със закуски в хотел Copthorne King's Hotel 4*+ или подобен в Irkhdmw
4 обяда и 4 вечери по програма
Круиз с включена вечеря в залива на Сидни
Круиз по езерото Уакатипу с включена вечеря в Куинстаун
Всички трансфери, обиколки и екскурзии описани в програмата
Входни такси на посещаваните обекти
Местно екскурзоводско обслужване
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €
Екскурзоводско обслужване с водач-преводач от туристическата агенция
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Летищни такси, подлежат на препотвърждение
Вечерен круиз във Виктория Харбър в Хонг Конг и наблюдение на невероятния спектакъл "Звук и светлина" от борда на корабчето
Целодневна екскурзия до природния парк Катуумба известен с уникалните си "Сини планини" в Сидни
Целодневна екскурзия до фиорда Милфорд Саунд
Полудневна екскурзия до остров Сентоса в Сингапур
Разходи от личен характер
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Подробна визова информация можете да откриете на сайта на Департамента по имиграция и гранична защита на Австралия на адрес http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1. Сайтът предоставя възможност за електронно подаване на заявления за визи. Визови такси Визовите такси са между 135 и 365 австралийски долара в зависимост от вида виза, като за някои видове визи за дългосрочен престой достигат 550 долара. Визите eVisitor (подклас 651) и Electronic Travel Authority (подклас 601) са безплатни.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчителни имунизации: хепатит А.
Още екскурзии за Австралия »