Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, ОСТРОВ СИЦИЛИЯ `2015 - ХОТЕЛ DOMINA CORAL BAY 4*

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

София – Катания – Етна – Таормина – Палермо – Монреале – Чефалу – Ериче – Сегеста – Катания – София

Почивка със самолет
8 дни

Актуална информация за дати и цени ще откриете тук


Местоположение
Луксозен 4*+ хотел, разполежен точно над морето, до което може да се стигне по стълби, с изумителна гледка към красивия малък залив Портичело. Domina Coral Bay 4*+ е на 2 км от малкото рибарско селце Санта Флавия и на 15 км от Палермо.

Удобства
Domina Coral Bay 4*+ е изцяло реновиран през 2010. Хотелът е модерен и цветен, инспириран в дизайна си от филма La Dolce Vita и предлага на своите гости избор от 340 стаи, лоби, рецепция, асансьори, Wi-Fi и интернет терминал - безплатни, 2 ресторанта, платен паркинг.


Стаи
Стандартните стаи са обзаведени в красиви и светли цветове, с бани с вана или душ, сешоар, телефон, сателитна ТВ, хладилник, климатик и балкон.
Делукс стаите са със същото обзавеждане и оборудване, както стандартните, но с гледка към морето.

Плаж
Хотел Domina Coral Bay 4* е разположен на скала над морето. Пясъчен плаж няма, но има платформа от която се влиза директно в морето. Чадърите, шезлонгите и кърпи за плаж са безплатни за гостите на хотела.

Басейни
Хотелът разполага с 2 басейна за възрастни, като единият е на панорамна тераса, с фантастична гледка и с директен достъп до морето, детски басейн и 2 бара край басейните.
Чадърите и шезлонгите около басейните, на платформите на морето, както и плажната кърпа са безплатни за гостите на хотела.
Хотелът предлага и безплатен мини-клуб за деца от 4 до 12 години, от юни до септември, на английски.

Спорт
Фитнес и тенис корт се предлагат безплатно за гостите на хотела.Уроци по гмуркане и масажи са срещу допълнително заплащане.

Мини-клуб
За деца от 4 до 12 г има организирани забавления в мини-клуба на хотела от опитни аниматори, владеещи английски.

Ресторанти и Барове
Domina Coral bay 4*+ разполага с 2 ресторанта, лоби бар и 2 бара край басейните. Основен ресторант - тук се серивират закуска, обяд, вечеря на блок-маса. През летните месеци, гостите на хотела могат да се насладят на разположения на платформа край морето, романтичен а-ла-карт ресторант и да поръчат (срещу заплащане) от изисканите сицилиански специалитети.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
Указаните цени са на човек за съответното настаняване.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияКатания

Отпътуване за Сицилия с директен чартърен полет в 15:10. Кацане на летището в Катания в 16:05. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

2

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и предварително записване: Полудневна екскурзия "Духът на Сицилия".


Отпътуване от хотела около 14:00 часа към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължаваме към малкото селище Кастелбуоно, за да посетим замъка на семейство Вентимиля, където се намира уникален древен Палатински параклис. След посещението на замъка може да се насладите на дегустация (безплатно) на типични сицилиански вкусотии и специалитети в една от най-добрите и световно известни сладкарници FIASCONARO. Връщане в хотела за вечеря.

3
ЕтнаТаормина

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина.


Ранно отпътуване от хотела. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери "Силвестри", покупка на сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, дегустация на мед от Дзаферана или ликьор "Огънят на Етна". По желание – изкачване до "Кулата на Философа" в подножието на четирите действащи кратера на около 2900 метра надморска височина (изкачването става с въжен лифт и джипове само при благоприятни метеорологични условия); заплаща се на място допълнително – 60 евро/36 евро (4 – 12г)). Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки! За изкачването на място може да се наеме топло яке (3 евро).



Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност за посещение на Гръцкия театър от ІІІ в. пр. Хр., разглеждане на останките от Римския одеон и Градския парк, разходка по привлекателната главна улица с панорамния площад "IX Април", където се намира и известният "Вундербар" – любимо място на Лиз Тейлър, площад "Дуомо", любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът "Четирите фонтана" с кентавъра – символ на града.

4
ПалермоМонреале

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. Ранно отпътуване от хотела.


По желание и при предварителна заявка: Полудневна екскурзия до Палермо и Монреале.


Туристическа програма в столицата на Сицилия, град Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички средиземноморски народи – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, до испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище "Куатро Канти", непосредсвено до него се намира "Пиаца Претория" с "Фонтана на срама", зад сградата на Общината е разположена църквата "Марторана", където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До "Марторана" се намира църквата "Св. Каталдо" – прекрасен пример за арабско-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на капуцините или на най-големия пазар в Сицилия "Ла Вучирия", наподобяващ арабските пазари – ярък и жив спектакъл.


Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват Стария и Новия завет. Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!


Вхдона такса за църквата "Марторана" – 2 евро. Входна такса за катедралата в Монреале – 3 евро.

5

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


6
Чефалу

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и при предварителна заявка: Полудневна екскурзия Чефалу.


Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Рожер ІІ, първият нормански крал. Според легендата флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първият от този вид сицилиански образи.


Недалеч от катедралата се намира музеят "Мандралиска" със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина –„Портрет на непознат моряк” от най-изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина.


Интересна е перачницата “лаватойо”, което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере. Връщане в хотела.

7
ЕричеСегеста

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия Ериче и Сегеста.


След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия. Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири, редом с обикновени домове, ресторанти, дори банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък. Основни забележителности тук са катедралата от XVI в. и норманската Венерина крепост от 12 в., намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.


Следобед отправяне към археологическата зона на Сегеста за посещение на древния дорийски храм и античния театър. Според легендата първото селище, което не е изследвано от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – елимите. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Сегеста. Дорийският храм /426-416 г. пр.Хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. Хр., изграден на хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото тук се организират представления.

8
КатанияСофия

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет в 11:30. Пристигане на летище София в 14:20.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Горивна такса (доплаща се задължително) - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на заминаване
0 лв.
Стая с гледка към морето - цена на човек за целия престой
120 лв.
Обяд с включени вода, вино и безалкохолни напитки - цена на човек за целия престой
80 лв.
Целодневна екскурзия Етна и Таормина - минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€70
от 2 г. до 11 г.
€35
Целодневна екскурзия Ериче и Сегеста - минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
Целодневна екскурзия Палермо и катедралата в Монреале - минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
Полудневна екскурзия Чефалу - минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€30
от 2 г. до 11 г.
€20
Полудневна екскурзия "Духът на Сицилия" с дегустация на известните сладки FIASCONARO - минимум 20 записани туристи
от 12 г.
€30
от 2 г. до 11 г.
€20
Отстъпка при заявяване и заплащане на 3 или 4 допълнителни екскурзии: 10%
€0
Отстъпка при заявяване и заплащане на 5 или 6 допълнителни екскурзии: 15%
€0
Пълноцветен пътеводител за Сицилия на български език на National Georgraphic (192 стр.)
17.90 лв.
ГАРАНТИРАН ТРАНСФЕР Пловдив – летище София – Пловдив. Отпътуване от Пловдив за София в 10.00 ч. от бензиностанция OMV до хотел „Санкт Петербург". Отпътуване от летище София за Пловдив в 15.00 ч.
36 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Катания - София с директен чартърен полет
Летищни такси
7 нощувки в стаи с балкон, със закуски, вечери и включена консумация на вино и вода без ограничение
Трансфер летище - хотел - летище
Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
Плажни кърпи
Фитнес и тенис на корт
Wi-Fi интернет
Мини клуб на английски за деца от 4 до 12 години
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс
Представител на туроператора с български език за целия престой
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета
Туристическа такса - ако има такава, се заплаща на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация (до 2014 г не е имало общинска такса и все още не е обявена такава за 2015 г)
Допълнителни екскурзии
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Резервации: Депозит - 300 лв. на турист, Доплащане - до 21 дни преди датата на отпътуване
В цената на самолетния билет са включени 5 кг. ръчен багаж и 15 кг. чекиран багаж.
Хотел Domina Coral Bay 4* работи на закуска и вечеря с включени напитки (HB ), които се сервират в основния ресторант на блок-маса или на меню (по преценка на мениджмънта). По време на храненията за гостите на хотела са включени без ограничение вода, местно вино и безалкохолни напитки.
Анулации: до 60 дни преди датата на полета: без неустойка; от 60 до 30 дни: 100лв; от 30 до 22 дни: 300 лв; под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума
При посещение на катедрали и църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници.
За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
При анулиране на екскурзия под 24ч или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии
Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 50 лв.
При наличие на свободни места допълнителни екскурзии могат да се заявяват по време на пътуването без промяна на предварително обявената цена.
Още почивки в Италия »