Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Приказки от Егейско море

Атина - остров Миконос - остров Наксос - остров Санторини - остров Парос - остров Евия

София – Атина – Миконос – о-в Наксос – Санторини – о-в Парос – Атина – Евия – София

Екскурзия с автобус
9 дни

Егейско море предлага изключително впечатляващи места за туризъм и почивка. Островите Миконос, Наксос, Санторини и Парос са перлите сред тях!

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияАтина
~825 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.30 ч. - Автогара "Сердика", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.30 ч., Сандански - 10.30 ч. по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в стария град Плака: площад "Омония" - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад "Монастираки" - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири. Нощувка.


2
АтинаМиконос

Закуска рано сутринта (или сух пакет). Отпътуване за Миконос с ферибот от пристанище Пирея (при качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане на остров Миконос групата се качва в местен автобус). Пристигане на остров Миконос по обяд - един от най-посещаваните и красиви гръцки острови. Настаняване. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка - пешеходна разходка в столицата Хора: стария квартал Алефкандра, известен още като "Малката Венеция", със своите китни къщички построени в морето; площад Алефкандра; популярното място за срещи "Триа Пигадия"; Археологическия музей; църквата "Парапортиани", построена през 16 век. Свободно време. Нощувка.


3
Миконос

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка: разходка с корабче до остров Делос (около 4 ч.) - отпътуване с корабче за остров Делос, древен свещен център, където се смята, че са родени Аполон и Артемида. Днес островът е под закрилата на ЮНЕСКО и е национален музей, където могат да се посетят - Минойския фонтан, построен през 6 век пр. Хр.; Терасата на лъвовете; Храмът и Къщата на Дионисий; Къщата на Клеопатра; Храмът на Изида; Храмът на Хера; "Синегогата на Делос", която се смята за най-старата синегога в света. Нощувка.


4
Миконосо-в Наксос

Закуска. Свободно време. По обяд отпътуване с ферибот (при качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж) за остров Наксос - най-големият сред цикладските острови и някогашен център на цикладската цивилизация. Настаняване. Пешеходна разходка в столицата Хора: портата „Портара”, бижуто на острова и някогашен вход за храма на Аполон; Венецианската крепост, построена по заповед на Марко Санудо през 13 век; Катедралата, посветена на Св. Богородица и впечатляваща с красивите си икони. Посещение на плажа „Св. Георги” и свободно време за плаж. Свободно време за посещение на Археологическия музей и музея на Древен Наксос. Нощувка.


5
о-в НаксосСанторини

Закуска. Свободно време. По обяд отпътуване за остров Санторини с ферибот - един от най-романтичните и красиви острови в Егейско море и с неповторим пейзаж - малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби, водещи към върха на калдерата. Настаняване. Вечерна разходка в град Иа за посрещане на "най-красивия залез в света". Нощувка.

6
Санторини

Свободен ден на Санторини или туристическа програма по желание - екскурзия с корабче до островите - Неа Камени, където може да се види кратера на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия - красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеша или яздейки магаре, традиционен начин на придвижване на Санторини. Нощувка.


7
Санторинио-в Парос

Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма: Тира (Фира) - столицата на Санторини, която отразява влиянието както на цикладската култура, така и на венецианската; Православната и Католическата катедрала; Доминиканският манастир. Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Следобяд отпътуване с ферибот за остров Парос. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.


8
о-в ПаросАтина

Закуска. Напускане на хотела. Туристичекса програма на остров Парос: пешеходна разходка в столицата Парикия - манастирът „Панагия Екатондапилиани”, посветен на Св. Богородица и днес сред най-важните значимите и запазени византийски постройки в цяла Гърция; Крепостта - основана по време на венецианския период на управление на острова. Свободно време за посещение на Археологическия и Византийския музей. Посещение на Науса, красиво рибарско градче, което в миналото е било свърталище на пирати - пешеходна разходка в центъра на градчето; църквата „Успение Богородично”, която се намира най-високата точка на селището; църквата „Св. Николай” с колекцията си от византийски находки; Венецианската крепост. Посещение на плажа „Поунда” и свободно време за плаж. Привечер отпътуване с ферибот за Атина. Пристигане около полунощ. Настаняване. Нощувка.


9
АтинаЕвияСофия
~825 km

Закуска. Отпътуване за България. Фотопауза в Халкида, столицата на остров Евия, по пътя към България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") вечерта.


НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+300 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа с местен екскурзовод (без включена входна такса за кратера) при минимум 10 туристи
от 12 г.
69 лв.
от 3 г. до 11 г.
40 лв.
Екскурзия с корабче до остров Делос с посещение на археологическия обект (с включена входна такса за археологическия обект) при минимум 30 туристи
85 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
248 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
20 лв.
Деца до 11 г., настанени в стаята на двамата родители
50 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
2 нощувки със закуски в хотел "Candia" 3* (или подобен) в Атина
2 нощувки със закуски в хотел "Alkistis" 2*+ (или подобен) на остров Миконос
1 нощувка със закуска в хотел "Sergis" 2* (или подобен) на остров Наксос
2 нощувки със закуски в хотел "Nikolas" 3* (или подобен) на остров Санторини
1 нощувка със закуска в хотел "Aegeon" 3* (или подобен) на остров Парос
Вечерна пешеходна разходка в Атина
Пешеходна разходка в столицата Хора на остров Миконос
Пешеходна разходка в столицата Наксос и посещение на плажа "Св. Георги" на остров Наксос
Пешеходни разходки в Иа и столицата Тира на остров Санторини
Посещение на столицата Парикия, градчето Науса и плажа "Поунда" на остров Парос
Фотопауза в столицата Халкида на остров Евия
Фериботни такси и билети
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Екскурзия с корабче до остров Делос
Входна такса за Музея на фолклора (2 EUR) и Археологическия музей (3 EUR) на остров Миконос
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия
Входна такса за кратера на вулкана на о-в Неа Камени (2 EUR)
Комбиниран билет за Археологическия музей и Музея на праисторическа Тира (3 EUR) на остров Санторини
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Гърция »