Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Светлините на Италия

София – Рим – Римски замъци – Рим – Неапол – Помпей – Рим – Флоренция – Сиена – Флоренция – Пиза – Лука – Флоренция – Венеция – Болоня – РиминиСан Марино – Рим – София

Екскурзия със самолет
8 дни

Присъединете се към нас в една невероятна одисея, преоткривайки 2000 годишната история на цивилизацията, опознавайки Рим - "Вечният град".

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияРим
Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища ....", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция. Групов трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря в ресторант. По желание - екскурзия "Нощен Рим". Нощувка.
2
РимРимски замъци
Закуска. Посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на руски език — богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време за обяд. Пътешествие в центъра на Римската империя – туристическа програма с екскурзовод на руски език. Туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Екскурзия "Римските замъци" с екскурзовод на руски език - пътешествие сред малките средновековни градчета, разположени в покрайнините на Рим и възможност да се потопите в естествената красота на Римската провинция. 2. Екскурзия "Християнският Рим": посещение на базиликата "Санта Мария Маджоре", разположена на хълма Есквилин и "Сан Джовани ин Латерано"; "Виа Апия" – най-важният път в Древен Рим. Вечеря в ресторант (по желание може да се организира специална вечеря в ресторант-театър в Рим). Нощувка.
3
РимНеаполПомпей
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с екскурзовод на руски език. Разглеждане на античния Помпей, възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "къщите на любовта". Панорамна обиколка на Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори. Вечеря в ресторант. Нощувка.
4
РимФлоренцияСиена
Закуска. Отпътуване за Флоренция. По пътя спирка в района на Кианти за дегустация на вино и сладки. Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на руски език: катедралата "Санта Мария дел Фиоре'' – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" – политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време или туристическа програма по желание: екскурзия до Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в Сиена с местен екскурзовод на руски език в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Настаняване в района на Флоренция / Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.
5
ФлоренцияПизаЛука
Закуска. Свободно време във Флоренция или туристическа програма по желание: 1. Екскурзия до Лука и Пиза. Пешеходна разходка с екскурзовод на руски език в Лука, прочут с добре запазения си средновековен исторически център и крепостни стени. Посещение на Пиза - един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Туристическа програма на "Площада на чудесата": Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо-пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. 2. Посещение на галерия "Уфици" или двореца "Пити" с екскурзовод на руски език. Вечеря в ресторант (по желание може да се организира гала вечеря с ренесансов спектакъл в ресторант "Палацо Боргезе"). Нощувка.
6
ФлоренцияВенецияБолоняРимини
Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на руски език: площад "Сан Марко" – "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; библиотеката "Марчиана"; Старите и Новите прокурации. Свободно време във Венеция или по желание посещение на Двореца на Дожите с местен екскурзовод на руски език. Отпътуване за Болоня / Римини. Настаняване в района на Болоня или Римини. Вечеря. Нощувка.
7
Закуска. Отпътуване за Сан Марино - републиката, която според легендата е основана от Сан Марино и претендира да бъде най-старата в Европа. Пешеходна разходка: площад "Либерта", в центъра на който се издига статуята на свободата — подарък от германска графиня; Правителствения дворец — една от най-красивите сгради в града, строена преди повече от 100 години; крепостните стени. Отпътуване за Рим. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
8
РимСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.
НАСТАНЯВАНЕ
Хотел ***
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+539 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Вечеря в ресторант – театър в Рим
109 лв.
Екскурзия ‘’Нощен Рим’’
59 лв.
Екскурзия до Сиена с местен екскурзовод на руски език
89 лв.
Посещение на галерия "Уфици" или двореца "Пити" с местен екскурзовод на руски език (с включена входна такса)
69 лв.
Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на руски език до Неапол и Помпей (без включена входна такса за Помпей)
149 лв.
Посещение на Двореца на Дожите във Венеция с местен екскурзовод на руски език (без включена входна такса за двореца)
35 лв.
Екскурзия до Пиза и Лука с местен екскурзовод на руски език (без включени входни такси)
115 лв.
Екскурзия "Християнският Рим"
95 лв.
Екскурзия "Римските замъци"
89 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси на авиокампания ''Bulgaria Air'' или ''Alitalia'' при цена на самолетния билет 155 EUR към месец януари 2014 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания в програмата маршрут
4 нощувки със закуски в хотел *** в Рим
4 вечери в ресторант в Рим
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в района на Флоренция
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Римини или Болоня
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на руски език
Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на руски език
Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на руски език
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на руски език (без включена входна такса за музеите)
Дегустация на вино и сладки в района на Кианти
Посещение на Сан Марино
Застраховка ''Помощ при пътуване в чужбина'' с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Екскурзия ''Нощен Рим''
Екскурзия до Пиза и Лука
Целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с местен екскурзовод на руски език
Екскурзия до Сиена с местен екскурзовод на руски език
Вечеря в ресторант - театър в Рим
Посещение на галерия "Уфици" или двореца "Пити" с местен екскурзовод на руски език във Флоренция
Входна такса за Ватиканските музеи (24 EUR) в Рим
Входна такса за Помпей (11 EUR)
Комбиниран билет за Двореца на дожите и музеите на площад "Сан Марко" (16 EUR) във Венеция
Двупосочен билет за корабче във Венеция (между 20 EUR - 30 EUR)
Входна такса за Катедралата в Сиена (7 EUR)
Посещение на Двореца на Дожите във Венеция с местен екскурзовод на руски език
Слушалки по време на туристическата програма в градовете (около 15 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи за градски транспорт
Екскурзия "Християнски Рим"
Екскурзия "Римските замъци"
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 155 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Туристическата програма по целия маршрут се осъществява на руски език.
Отстъпките за деца са в зависимост от условията на авиокомпанията и конкретната програма.
Часово Време: България 12 ч. Италия 11 ч.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »