Национален парк Долен Замбези

Замбия

Национален парк Долна Замбези се намира по южните брегове на реката Замбези в Замбия. Основан през 1983 г., паркът обхваща площ от приблизително 4,092 квадратни километра (1,580 квадратни мили) и е известен със своите зашеметяващи пейзажи, разнообразни екосистеми и богата дива природа. Паркът предлага смес от речни гори, наводнени равнини и открити савани. Река Замбези служи като естествена граница и е жизненоважен ресурс за дивата природа на парка. Пейзажът е характерен с красиви гледки към реката, с фона на скалите на Замбези. Национален парк Долна Замбези е част от текущите усилия за опазване на уникалните си екосистеми и дива природа. Различни хижи и лагери в парка насърчават устойчивите туристически практики, допринасяйки за запазването на района.

 

Дива природа: Национален парк Долна Замбези е известен със своето разнообразие от дива природа, включително:

- Голям дивеч: Паркът е дом на слонове, лъвове, леопарди, биволи и различни видове антилопи, като куду и импала.

- Птици: В парка могат да се намерят над 400 вида птици, което го прави рай за наблюдателите на птици. Забележителни видове включват африканския рибарски орел, рибарите и различни хищни птици.

- Воден живот: Река Замбези е богата на рибни видове, включително тигрова риба и брим, привличайки риболовци и любители на дивата природа.

 

Дейности:

- Сафари с автомобили: Направляваните сафари с автомобили предоставят възможности за наблюдение на дивата природа в естествената им среда, особено по време на ранните сутрешни и късните следобедни сафари.

- Пешеходни сафари: Пешеходните сафари предлагат по-интимно преживяване с природата, позволявайки на посетителите да изследват парка пеша с опитни водачи.

- Каноинг сафари: Каноингът по река Замбези предоставя уникална перспектива на дивата природа и пейзажите на парка, с шансове за наблюдение на животни по бреговете на реката.

- Риболов: Риболовците могат да се насладят на риболов в река Замбези, целейки се в видове като тигрова риба.

Екскурзии и почивки до Замбия »